?ír húsos krumplis pite?
sponsored links
ír pite.
hús
három evõkanál olaj
két szép répa
két közepes vöröshagyma
két gerezd fokhagyma
négy szál kakukkfû
két csapott evõkanál liszt
egy kis doboz sûrített paradicsom (70 gr)
egy bögre fagyasztott zöldborsó
öt dkg vaj
két evõkanál worcestershire szósz
fél bögre száraz vörösbor
egy bögre húsleves (lehet kocából)
egy teáskanál só
õrölt bors, ahogy szereted
az olajon süsüd meg a felkarikázott répát, majd add hozzá a fokhagymát, szeletelt vöröshagymát és párold pár percig. mehet hozzá a darált hús is.
fûszerezd borssal, a száráról lehúzott kakukkfûvel, sóval.
addig párold míg a hús színt kap. dobd rá a vajat és a borsot. szórd meg a liszttel, jól keverd el és öntsd nyakon a borral. keverd hozzá a sûrített paradicsomot, a worcestershire szószt. végül engedd fel a levessel. fõzd jó fél órát, amíg ragacsos szaftja lesz.
krumpli püré
hat közepes krumpli kockázva
öt dkg vaj
három evõkanál tejföl
egy tojás
egy teáskanál só
õrölt bors
két maroknyi reszelt vörös cheddar sajt
sós vízben fõzd egészen puhára a krumplit. törd át, add hozzá a tojást, vajat, tejfölt. keverd el, sózd, borsozd, ahogy szereted.
és a vége
vajazz ki egy kb. 16×26-os tûzálló tálat. kanalazd bele a húst, simítsd el rajta a krumpli pürét, szórd meg a sajttal és 200 fokon fél órát süsd.