...és ezzel mi lesz? 2.
sponsored links
A maradék sonkából és tojásból készítsünk ma egy pompás kis tészta ételt, ici-picikét felturbózva.
DOPO PASQUA PENNE
HÚSVÉT UTÁNI PENNE
Hozzávalók:
40 dkg penne
20 dkg fõtt, füstölt sonka
3-4 dkg fõtt tojás
10 dkg sárgarépa
2 ger. fokhagyma
2 dl tejszín
oregánó
só
DOPO PASQUA PENNE
HÚSVÉT UTÁNI PENNE
Hozzávalók:
40 dkg penne
20 dkg fõtt, füstölt sonka
3-4 dkg fõtt tojás
10 dkg sárgarépa
2 ger. fokhagyma
2 dl tejszín
oregánó
só
A penne tésztát forrásban levõ sós vízben kifõzzük.
A sonkát és a fõtt tojásokat 0,5 centi darabokra kockázzuk, a fokhagymát pedig apróbbra.
Egy serpenyõben pár kanálnyi olívaolajat hevítünk és kis lyukú reszelõn belereszeljük a sárgarépát, 2-3 percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel és hozzákeverjük a felkockázott dolgokat, ezután jó sûrûre forraljuk, oregánóval ízesítjük szükség szerint sózzuk és beleforgatjuk a kifõtt tésztát.
Tálaláskor reszelt sajttal megszórhatjuk.