...és ezzel mi lesz 1.
sponsored links
A maradékok újrahasznosítását a füstölthús fõzõlevével kezdeném (ha meg van még).
A legtöbben Kaszáslevest készítenek ebbõl az értékes lébõl és én is gyakorta ezt t eszem.
Most viszont egy kicsit eltérnék a hagyománytól és egy picit érdekesebb, különlegesebb megoldást eszeltem ki amelyben ismét bátran használom az almát és ÕrültenJó fûszerét a rozmaringot.
FÜSTÖS BURGONYAKRÉMLEVES,
ALMÁVAL ÉS ROZMARINGGAL
Hozzávalók:
1l füstölthús fõzõleve
2 dl víz
50 dkg burgonya
1 dl tejszín
1db szép alma (picit lehet savanykásabb)
õrölt rozmaring
szerecsendió
1-2 ek. liszt (sûrûbben vagy hígabban szeretjük)
1-2 ek. liszt (sûrûbben vagy hígabban szeretjük)
A füstöltlé és a víz keverékében (a füstöltlé sósságától függõen változhat az aránya) jó puhára fõzzük a megtisztított és felkockázott burgonyát, majd simára turmixoljuk. Rozmaringgal és egy kevés szerecsendióval ízesítjük, a tejszínbõl, a lisztbõl habarást készítünk és a levesünket besûrítjük. Az almát apró kockákra daraboljuk és a forró levesbe szórjuk, de már nem fõzzük.