... és eljõ a Kaszás !!!

2012-02-07

sponsored links


A Kaszás leves nevét valószínûleg arról kapta, hogy a drága asszonynépek, kaszálás, betakarítás idején fõzték a dolgos férjuraiknak. 
A padláson "félre tett" (szerintem csak megtalált) kiszáradt füstölt oldalasból és más, valamikor szebb életre szánt füstölt húsokból készítették ezt a mennyei leves. Ki így, ki úgy, hússal, hús nélkül, savanyítva, krumplival, rizzsel, zöldségekkel, paprikázva, vagy csak tejfölös habarással, tojással, csurgatva, itt-ott egészben - buggyantva... 
Lényeg a füstöltlé!
Nekem nincs kaszálóm, a padláson is csak pókok vannak, úgyhogy vettem egy szép formás csülköt és...

KASZÁS LEVES
Hozzávalók:
1,2 l füstölt hús fõzõleve
20-30 dkg a fõtt füstölt húsból ...

Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2012/02/...

sponsored links

Keres?s