~ ÕSZIBARACK DESSZERT ~
sponsored links
Tavasz csalogató barackos desszert készült ma, mert vendégeket várok délutánra. Konzervet használtam, hiszen télvíz idején vajmi kevés esély van arra, hogy friss barack teremjen a közelemben. Erre viszont tökéletes volt az is. Készítéséhez nem is kell más, mint egy turmixgép és egy botmixer. Egyszerû alapanyagok és mégis egy királynõi desszert. Behûtve, még nyáron is el tudom képzelni... Nagyon finom és olcsó poharas desszert.
Hozzávalók 6 személyre: 1 doboz felezett õszibarack konzerv, 250 gr. sûrû görög joghurt, 200 gr. tejszín, 3-4 evõkanál méz, 100 gr. õszibaracklé, 1/2 citrom leve, 3 evõkanál zselatin.
A barackok felét botmixerrel pürésítjük, a többit pedig egy éles késsel nagyon vékonyan felszeleteljük, ez fog kelleni majd a barack rózsák elkészítéséhez. Két evõkanál zselatin beáztatunk egy fél pohárka vízben és megvárjuk míg megduzzad. Mikróban felmelegítjük, de nem forraljuk. A turmixgépbe töltjük a joghurtot, a tejszínt, a barackpürét, 1 dl. konzerv õszibaracklevet, a mézet, a citromlevét és a langyos zselatint. Összemixeljük. Az elkészült barackos joghurtot kimérjük a desszertes kelyhekbe úgy, hogy a tetején maradjon hely a barack rózsáknak. Hûtõben megdermesztjük. Mikor megszilárdult, a desszertek tetejét kirakjuk rózsaszirom alakban a barack szeletekkel. A végén a maradék egy evõkanál zselatint felmelegítjük kb. 50-60 gr. õszibaracklében és a bevonjuk vele a barackvirágok tetejét. Kiskanállal óvatosan ráfolyatjuk. Az elkészült desszerteket a tálalásig hûtõbe tesszük. Nagyon szép és nagyon finom.