~ ÉDESKÖMÉNYMAGOS RUDACSKÁK ~
sponsored links
Az édeskömény mag, fûszeres, kicsit édeskés ízû és jellemzõen ánizsos aromájú.
Fûszerezhetünk vele levest, fõzeléket, édességeket, olaszországban, kolbászt is ízesítenek vele.
A belõle fõzött tea pedig, kiváló hurutoldó, görcsoldó és étvágyjavító.
Mozsárban vagy géppel õröljük porrá, így a magban található illóolajok még jobban kifejtik a hatásukat.
Ezeknek a rudacskáknak is különleges ízt adott a mag, sülés közben csak úgy áradt a kellemes ánizsos aroma.
Gyorsan elkészül és a du. tea mellé kiváló rágcsálnivaló.
? HOZZÁVALÓK ?
- 30 dkg liszt, 15 dkg vaj, 10 dkg parmezán, 1 / 2 ek só, fél cs sütõpor, 1 tojás, 2 tk õrölt édesköménymag, 1 - 2 ek tejföl
- 1 tojás a kenéshez
- parmezán a szóráshoz
- Melegítsük elõ a sütõt kb 180 °C - ra.
- Gyúrjunk a hozzávalókból egynemû tésztát, majd enyhén lisztes felületen nyújtsuk kb fél cm - es vastagságra.
- Kenjük le enyhén felvert tojással és szórjuk meg jócskán, reszelt parmezánnal.
- Vágjuk tetszés szerint rudakká, majd rakjuk sütõpapírral bélelt tepsibe és süssük szép pirosra.