~ ÉDESBURGONYATORTA ~
sponsored links
Tészta :
- 1 tojás
- 8 dkg aranybarna cukor
- 5 dkg vaj
- 5 dkg étcsokoládé
- 10 dkg édesburgonyapüré
- 5 dkg liszt
- 1 ek kakaópor
- 1 kk szódabikarbóna
- 50 ml tej
Krém :
- 15 dkg édesburgonyapüré
- kb 6 dkg porcukor - vagy ízlés szerint
- 2 ek kakaópor
- 2 ek mogyorókrém
- csipet só
- 1 kk vaníliakivonat
díszítés :
- maradék édesburgonyapüré
- porcukor - ízlés szerint
- 1 kk vaníliakivonat
- 1 / 2 ek zselatinfix
- 15 dkg édesburgonyapüré
- kb 6 dkg porcukor - vagy ízlés szerint
- 2 ek kakaópor
- 2 ek mogyorókrém
- csipet só
- 1 kk vaníliakivonat
díszítés :
- maradék édesburgonyapüré
- porcukor - ízlés szerint
- 1 kk vaníliakivonat
- 1 / 2 ek zselatinfix
- Az édesburgonyát ( kb 35 dkg ) meghámozzuk, felkockázzuk és puhára fõzzük, majd alaposan lecsepegtetjük és krumplinyomón áttörjük. Hagyjuk teljesen kihûlni.
- A sütõt 180 °C - ra elõmelegítjük, a tortaforma aljába sütõpapírt fektetünk.
- A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojást a cukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a vajjal összeolvasztott csokoládét, a tejet, az édesburgonyapürét és hozzáforgatjuk a száraz hozzávalókat. A masszát a formába simítjuk és kb 20 - 25 perc alatt tûpróbáig sütjük.
- Ezalatt a krémhez az összes hozzávalót kihabosítjuk, majd hûtõbe tesszük dermedni. Ha a piskóta elkészült rácsra borítva kihûtjük, majd rákenjük a tetejére a krémet.
- A maradék burgonyapürét simára keverjük a porcukorral, a zselatinfix - el és pár csepp vaníliával, majd csillagcsõvel ellátott habzsákba töltjük és körbe díszítjük a torta tetejét. 1 - 2 óra hûtés után felszeletelve kínáljuk.