~ ÁFONYÁS SAJTTORTA POHÁRBAN ~
sponsored links
Ez a desszert sem igényel, hû de nagy munkát és egy nagyon finom hûsítõ pohárkrémet kapunk végeredményül. Az áfonya fanyarsága és kellemes citromos krém igazán üdítõ lehet ebben a melegben.
? HOZZÁVALÓK ?
- 15 dkg vajas keksz
- 5 dkg olvasztott vaj
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek limonchello vagy 1 citrom leve
- cukor - ízlés szerint
- 20 dkg áfonya + 3 ek cukor
- Az áfonyát és a cukrot egy lábasban kis lángon kb 3 percig összefõzzük, majd hagyjuk kihûlni.
- A kekszet aprítóval apróra törjük, összekeverjük az olvasztott vajjal, majd beleszórjuk egyenletesen elosztva, a poharak aljába.
- A mascarponéhoz ízlés szerint porcukrot adagolunk, ízesítjük citromhéjjal és a likõrrel vagy citromlével és alaposan kikeverjük.
- A tejszínt habbá verjük, a krémsajtot is hozzáadva kis fokozaton pár percig még habosítjuk.
- A krémet elosztjuk a kekszes alapon és rácsurgatjuk a közben kihûlt és besûrûsödött áfonyát.
- Tegyük hûtõbe legalább 1 órára, hogy kellõen lehûljön.