~ ÁFONYÁS RIZSPUDING ~
sponsored links
Anyák napja van ma. Megint eltelt egy év. Évekkel ezelõtt, korán reggel kisétáltam a virágos boltba és vettem Anyukámnak egy hatalmas virágcsokrot. Sosem felejtettem el és a virág mellé kapott mindig valami saját készítésû apróságot is. Nagyon örült neki, szerettem Õt meglepni valami különlegességgel. Ma a kislányom tette ugyan ezt... Halkan kilopózott, és kiosont a kiskapun. Sejtettem, hogy hová megy de vártam nagyon. Pár perc elteltével beállított egy hatalmas virágcsokorral. Meghatódtam, még a szemem is bepárásodott. Délután pedig a nagy fiam lepett meg egy szép cserepes virággal. Örülök, hogy ilyen rendes gyerekeim vannak, olyan jó, hogy gondolnak rám... A sok szép virág cserébe, ma egy desszerttel kedveskedtem nekik. Az áfonyát mindenki kedveli, így az került a rizsdesszert tetejére.
Hozzávalók 6 pohárhoz: 1 csésze kerek szemû rizs, 2 csésze víz, 1 csipet só, 4 evõkanál cukor, 2,5 csésze tej, 1 kiskanál vanília esszencia, 1 evõkanál étkezési keményítõ vagy vaníliás pudingpor, 250 gr. friss áfonya, 1/2 citrom leve, citromfû.
A rizst szûrõben átmossuk majd a vízben feltesszük fõni. Ízesítjük a sóval és a cukorral. Addig fõzzük, amíg majdnem eltûnik alóla a víz. Ekkor hozzáadjuk a két csésze tejet, a vaníliát és addig fõzzük lassan és néha megkevergetve, amíg a rizs krémesé nem válik és teljesen átpuhul. Ekkor a maradék tejben elkeverjük a keményítõt vagy a pudingport és belekeverjük a rizsbe. Ettõl még krémesebbé válik az egész. Kissé kihûtjük, majd kiadagoljuk a poharakba. Ez után az áfonyát, pár szem kivételével egy láboskába szórjuk, hozzáadunk 2-3 evõkanál cukrot, majd összefõzzük. A végén belefacsarjuk a citromlevet is. A kész gyümölcsszószt a rizs tetejére adagoljuk. Tálalásig behûtjük, majd citromfûvel díszítve tálaljuk.