~ ZÖLD CHILIS - KUKORICÁS CSIRKEMELL ~
sponsored links
Egy újabb verzió a csirkemell elkészítéséhez. Számtalan módban van hozzá receptúrám, de mindig örülök egy-egy újabb, ínycsiklandó verziónak. Mivel elég semleges ízû húsféle a csirkemell, sokféle zöldség, fûszer, mártás és kiegészítõ jól passzol hozzá. Ez egy igazán szaftos, kissé csípõs, a kukoricától egy cseppet édes, a citromtól pedig kissé savanykás ízvilágú étel. Komplett, mert tényleg szinte minden íz megtalálható benne. Nagyon bejött mindenkinek, örültem, hogy ismét olyat tehettem az asztalra, amit válogatás nélkül megettek mind ahányan voltak. Szerintem legközelebb harcsa hússal is megsütöm, tuti azzal is finom lesz. Próbáljátok ki, nagyon finom!
Hozzávalók 4 személyre: 4 db. csirkemell filé / 2 egész /, só, õrölt fekete bors, 2 kanál olaj, 1/ 2 citrom leve, 250 gr. natúr vajkrém, 1/2 doboz Bonduelle morzsolt kukorica, 3 evõkanál sûrû tejföl, 50 gr. reszelt sajt / Gouda /, 2 szál újhagyma, 2 db. savanyított chili paprika vagy pepperoni paprika. Szóráshoz: reszelt Gouda sajt és vágott petrezselyemzöld.
A csirkemell filéket megmossuk, szárazra töröljük, sóval, borssal meghintjük, majd lerakosgatjuk õket egy ovális sütõtálba. Rálocsoljuk az olajat és a citrom levét. Kissé átmozgatjuk a húsokat, hogy mindenhova kerüljön az olajból és a citromlébõl.
Ez után kikeverjük a tölteléket. Egy tálba kanalazzuk a vajkrémet, a tejfölt, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, a felkarikázott újhagymát, a chili paprikát és a morzsolt kukoricát. Kissé megsózzuk, majd rákenjük a húsfilék tetejére.
A tetejére reszelt sajtot szórunk, majd mehet az elõmelegített, 175 °C-fokos sütõbe sülni.
Addig sütjük, amíg egy kissé megpirul a sajt teteje. Ekkor lekapcsoljuk a hõt és kb. 15 percig pihentetjük benne a sültet. Ez alatt a mártás kissé visszahûl és besûrûsödik a hús körül. Petrezselyemmel meghintjük a tetejét, majd párolt rizzsel és kevés citrommal megcsepegtetve, forrón tálaljuk.