~ ZSERBÓTEKERCS ~
sponsored links
Tészta :
- 30 teljes kiõrlésû liszt,
6 dkg xilit ( porrá õrölve)
- 10 dkg puha vaj
- 1 tojás
- csipetnyi só
- 1 / 2 teáskanál szódabikarbóna
- kb 3 ek tejföl
6 dkg xilit ( porrá õrölve)
- 10 dkg puha vaj
- 1 tojás
- csipetnyi só
- 1 / 2 teáskanál szódabikarbóna
- kb 3 ek tejföl
Töltelék :
- 4 ek méz, 15 dkg darált dió
- 4 ek barna cukor
- 1 tojás
Tetejére :
- 1 tojás
- 1 tojásfehérje
- 4 ek cukrozott darált dió
- 5 dkg olvasztott étcsokoládé 1 tk étolaj
- 4 ek méz, 15 dkg darált dió
- 4 ek barna cukor
- 1 tojás
Tetejére :
- 1 tojás
- 1 tojásfehérje
- 4 ek cukrozott darált dió
- 5 dkg olvasztott étcsokoládé 1 tk étolaj
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk, majd folpackba csomagolva 30 percre a hûtõbe tesszük.
- Ezután a tésztát kétfelé osztjuk és lisztezett felületen kb 30 x 25 cm - es téglalappá nyújtjuk úgy, hogy az tészta egyik felét elvékonyítjuk. Erre rákenjük a mézet és megszórjuk a cukorral elkevert dióval, a tészta vastagabbik részét pedig lekenjük felvert tojással, ezután a tészta vékonyabbik részénél fogva feltekerjük, mint a bejglit. Így teszünk a másik tésztarésszel is.
- A tekercseket egy sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét lekenjük tojással és villával pár helyen megszurkáljuk, hogy a felesleges gõz távozhasson.
- 180 °C - on kb 25 percig sütjük, majd ezután kivesszük a sütõbõl és a tekercsek tetejét lekenjük tojásfehérjével, majd megszórjuk a cukros dióval. A sütõbe visszatéve további 15 percig sütjük.
- A csokoládét az olajjal vízgõz felett összeolvasztjuk és a kihûlt tekercsek tetejére csurgatjuk.