~ VANÍLIAKRÉMES, KÓKUSZKOCKA ~
sponsored links
Íme az igért sütemény - kókuszos alaptészta, habos kókuszos krémmel a tetején. Elképesztõ finom, tegnap a szülinapi torta mellé sütöttem, gyorsan kész van, jól szeletelhetõ és nagyon eteti magát.
A krém szép sárga szinét, a pudingpor és a tojás adja - a tojás itt olaszo. ban, még akárhol vettem gyönyörû sárga, a pudingpor pedig teljesen lenyûgözött mind az ízével, mind a szinével, közel sem jöhet az otthonihoz.
Húsvéti süteménynek is kiváló, hiszen a sárga szín a a vidámságot, a jókedvet, a napsütést sugallja.
A tortatál pedig az egyik szülinapi ajándékom.
? HOZZÁVALÓK ?
Tészta : - 5 tojásfehérje, 12 dkg cukor, 8 dkg liszt, 10 dkg kókuszreszelék, 1 / 2 cs sütõpor, csipet só
Krém : - 5 tojássárgája, 2 cs vaníliás pudingpor, 5 dl tej, 20 dkg lágy vaj, 18 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék
- kókuszreszelék - szóráshoz
- Egy, kb 20 x 30 - as tepsit sütõpapírral kibélelünk, az oldalát vajazzuk, lisztezzük.
- A sütõt pedig melegítsük elõ 180 °C - ra
- A tésztához, fehérjéket a csipetnyi sóval, habbá verjük, fokozatosan adagolva hozzá a cukrot, majd addig verjük amíg a cukor elolvad.
- A lisztet, a kókuszreszeléket és a sütõport összevegyítjük, majd óvatosan a habhoz forgatjuk.
- A masszát tepsibe simítjuk és kb 10 - 15 perc alatt megsütjük. ( Tûpróba )
- Ha megsült borítsuk rácsra és hagyjuk kihûlni.
- A krémhez a tojások sárgáját keverjük simára a pudingporral és 1 dl tejjel.
- A maradék 4 dl tejet forraljuk fel és vékony sugárban öntsük hozzá a pudingos részt, kis lángon, folyamatos keverés közben fõzzük sûrû krémmé, majd hagyjuk teljesen kihûlni.
- A lágy vajat keverjük habosra a cukorral, keverjük bele a kókuszt, majd habosítsuk tovább a pudingos résszel.
- A krémet simítsuk a tésztára és szórjuk meg kókuszreszelékkel.