~ VANÍLIAKRÉMES GYÜMÖLCSÖSTART ~
sponsored links
Gyorsan, egyszerûen finomat, ráadásul nagyon mutatós a sok színes gyümölcstõl. A krémmel sem kell sokat bajlódni, hiszen hála a kész krémporoknak villámgyorsan elkészíthetõ.
?HOZZÁVALÓK?
Omlós tészta :
- 18 dkg fehér tönkölyliszt
- 10 dkg hideg vaj
- 8 dkg eritritol ( por )
- 1 tojássárgája
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- 1 - 2 ek hideg víz - szükség esetén
Krém :
- 1 / 2 tasak krémes alappor, 4 dl tej
továbbá : - tetszõleges gyümölcsök
- 1 tk zselatin, 50 ml víz
továbbá : - tetszõleges gyümölcsök
- 1 tk zselatin, 50 ml víz
- Az omlós tésztához gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a hozzávalókat, ha nem állna össze adjunk hozzá vizet. Csomagoljuk folpackba és tegyük a hûtõbe legalább 60 percre.
- A tésztát miután kinyújtottuk, béleljük ki vele a 35 x 11 cm - es piteformát. Terítsünk rá sütõpapírt, tegyünk rá szárazbabot vagy lencsét és légkeveréssel 160 °C - on süssük kb 20 percig.
- A krémhez keverjük össze az alapport a tejjel és habverõvel verjük krémes állagúra, majd simítsuk a megsült, kihûlt tésztára. Ezután rendezzük el a tetején a gyümölcsöket.
- A zselatint keverjük el a vízben, várjuk meg még megduzzad, majd mikróban melegítsük folyós állagúra, majd egy ecset segítségével fényezzük meg vele a gyümölcsök tetejét.