...van egy tippem
sponsored links
...mégpedig az, hogy készítsünk magunk vaníliás cukrot, a bolti szintetikus helyett. Nem mind arany ami fénylik: a boltok ajánlataiban szereplõ vanilincukor, nélkülözi a valódi vanília aromáit. Egész egyszerûen azért mert nincs benne, csak kristályvanilin, amit ezekben a termékekben mesterségesen állítottak elõ (4-Hydroxy-3-methoxy-benzaldehyd). Ezzel szemben, ha magunk készítjük, akkor megismerhetjük a valódi vanília ízét, lényegét, ezzel számos desszertünket tehetjük izgalmasabbá, de akár egy frissítõ limonádé (friss citromból) kitûnõ kiegészítõje lehet. Pontos ár elemzésbe nem kezdenék, de a minõség megéri az árát, ebben az esetben fõleg, hiszen egy-két vanília rúddal negyed kiló cukrot is ízesíthetünk, ami elég sokáig kitart.
Elkészítése: Két vanília rudat félbe vágunk és hosszában bevágjuk. Hozzákeverjük 250 g cukorhoz , de javaslom a szõlõcukor használatát, mivel kb. 20%-kal édesebb, mint a kristály cukor és ...
Bor&Sodó Receptképes blog, étel és bor ajánlattal, a mindennapokra, de a teljesség igénye nélkül...