~ VAJKRÉMES PISKÓTAROLÁD ~

2017-03-07

sponsored links





Általában a fõzött vajkrémeket részesítem elõnyben,  puding vagy lisztkrém hozzáadásával amik ellensúlyozzák és lágyabbá teszik a vaj ízét. A piskóta töltelékét most egy szirupos
vajkrém képezi, de ezt az alapot is szinte bármivel - csokoládé, dió, kávé stb - ízesíthetjük.

?HOZZÁVALÓK?
Piskóta :
- 5 tojás ( L - es )
- 4 ek cukor
- 5 ek liszt
- csipetnyi só
- 1 ek étolaj
Vajkrém :
- 2 dl víz, 25 dkg cukor, 25 dkg lágy vaj, 1 tk vaníliakivonat
és még : - 15 dkg étcsokoládé, 2 ek étolaj

  • A sütõt elõmelegítjük 200 °C -ra . egy gáztepsit sütõpapírral kibélelünk.
  • A tojást a cukorral és a sóval nagyon habosra vejük, majd hozzászitaljuk a lisztet és az olajjal együtt összeforgatjuk a tojáshabbal. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 15 percig sütjük. Ha a piskóta megsült porcukorral megszórt konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és a konyharuhával együtt feltekerjük. Így hagyjuk kihûlni.
  • A vizet a cukorral felforraljuk és 7 percig gyöngyözve forraljuk, majd kihûtjük. A vajat elkezdjük habosra keverni, majd lassan csurgatva hozzá a cukorszirupot tovább habosítjuk. 
  • A piskótát kitekerjük a konyharuhából, rásimítjuk a krémet és ráreszelünk kb 3 dkg étcsokoládét, majd visszatekerjük.
  • A maradék csokoládét az olajjal vízgõz felett felolvasztjuk és bevonjuk vele a roládot.


Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2017/03/...

sponsored links

Keres?s