~ VAJKRÉMES PISKÓTAROLÁD ~
sponsored links
Általában a fõzött vajkrémeket részesítem elõnyben, puding vagy lisztkrém hozzáadásával amik ellensúlyozzák és lágyabbá teszik a vaj ízét. A piskóta töltelékét most egy szirupos
vajkrém képezi, de ezt az alapot is szinte bármivel - csokoládé, dió, kávé stb - ízesíthetjük.
?HOZZÁVALÓK?
Piskóta :
- 5 tojás ( L - es )
- 4 ek cukor
- 5 ek liszt
- csipetnyi só
- 1 ek étolaj
Vajkrém :
- 2 dl víz, 25 dkg cukor, 25 dkg lágy vaj, 1 tk vaníliakivonat
és még : - 15 dkg étcsokoládé, 2 ek étolaj
- A sütõt elõmelegítjük 200 °C -ra . egy gáztepsit sütõpapírral kibélelünk.
- A tojást a cukorral és a sóval nagyon habosra vejük, majd hozzászitaljuk a lisztet és az olajjal együtt összeforgatjuk a tojáshabbal. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 15 percig sütjük. Ha a piskóta megsült porcukorral megszórt konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és a konyharuhával együtt feltekerjük. Így hagyjuk kihûlni.
- A vizet a cukorral felforraljuk és 7 percig gyöngyözve forraljuk, majd kihûtjük. A vajat elkezdjük habosra keverni, majd lassan csurgatva hozzá a cukorszirupot tovább habosítjuk.
- A piskótát kitekerjük a konyharuhából, rásimítjuk a krémet és ráreszelünk kb 3 dkg étcsokoládét, majd visszatekerjük.
- A maradék csokoládét az olajjal vízgõz felett felolvasztjuk és bevonjuk vele a roládot.