-vadasmarha-
sponsored links
egyszerû változat.
60 dkg marha felsál
négy-öt szelet bacon
két evõkanál zsír
egy vöröshagyma negyedelve
két gerezd fokhagyma
két babérlevél
hat-nyolc szem bors
három-négy sárgarépa
két fehérrépa
negyed zellergumó
egy teáskanál só
két evõkanál tejföl + fél evõkanál liszt
két teáskanál finom mustár
a két evõkanál zsírt felolvasztom. mehet hozzá a szalonnával megtûzdelt hús, a babérlevél és az egész bors is.
közepes lángon úgy negyed órát sütõm, egyszer-kétszer megforgatom, majd lefedem.
fél óra elteltével hozzáadom a megtisztított zöldségeket, hagymát, fokhagymát, ismét lefedem. újabb fél óra, rápillantok a húsra, felöntöm egy pohár vízzel, sózom, lefedem, készre párolom. ha a hentes jó volt hozzánk egy óra pont elég lesz.
a húst, babérlevelet kiveszem a szószból.
tejfölt, lisztet, mustárt összekeverem, mehet a mártáshoz. jöhet a botmixer, és a pépesítés.
egy utolsó keverés a tûzön és kész.