~ TÚRÓS TÖKFASÍRT ~
sponsored links
Ebben a nagy melegben csak egy könnyed ebédre vágyik az ember és ez a tökfasírt, épp ideális választás.
A tök jótékony hatása a szerves sótartalmában van. Mivel a hõségben a test sótartalma jócskán csökkenhet, ezért ilyenkor a szervezetnek szüksége van a szerves sóra azaz nátriumra. Fogyasszuk akár, a tök kipréselt levét is.
A tökfasírt gyorsan elkészül és nagyon finom - a koriandert ki ne hagyjátok belõle, mert ettõl lesz egy kicsit pikánsabb és citrusosabb - a friss kapor pedig csak emeli az ízeket.
Én, salátával és kapros - fokhagymás joghurttal fogyasztottam.
Mindenképp próbáljátok ki !
? HOZZÁVALÓK ?
- kb 1 kg - os zsenge tök
- 25 dkg túró
- 1 tojás
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek liszt + 2 ek zsemlemorzsa
- só, bors, õrölt koriander, pirospaprika
- ételízesítõpor
- 1 kisebb csokor friss kapor
- A tököt hámozzuk meg, kaparjuk ki a belsejét és gyaluljuk le.
- Nyomkodjuk ki a levétõl, keverjük hozzá a túrót, tojást, a lisztet, zsemlemorzsát és az aprított kaprot.
- Ízlés szerint szórjuk hozzá a fûszereket és jól keverjük össze.
- Hagyjuk állni legalább 20 percig, ( ha híg lenne a massza keverjünk hozzá még zsemlemorzsát )
- Nedves kézzel formáljunk gombócokat és bõ, forró olajban süssük mindkét oldalát pirosra.