~ TÚRÓS - RIBIZLIS PÁRNA ~
sponsored links
Nagyon egyszerûen elkészíthetõ túrós finomság, fanyar gyümölccsel kiegészítve.
A ricotta helyett természetesen használhatunk ugyanúgy túrót ( de így lágyabb és krémesebb ) és ha nem szereti valaki a ribizlit, akkor más gyümölcsöt is szórhatunk a túrókrémre : pl málna , szeder, áfonya .
? HOZZÁVALÓK ?
Tészta : - 50 dkg liszt, 2, 5 dkg élesztõ, 3 ek porcukor, 1 tojás sárgája, 5 dkg olvasztott vaj, csipetnyi só, kb 3 dl langyos tej
Töltelék : - 25 túró, 25 dkg ricotta, 2 - 3 ek porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 2 ek tejföl, 25 dkg ribizli
- A tésztát a szokásos módon bedagasztjuk és a duplájára kelesztjük.
- Amíg kel a tészta keverjük ki a tölteléket és szemezzük le a ribizlit.
- A tésztát, nyújtsuk ki 1 cm - es vastagságú téglalap alakúra és szabjunk 10 x 10 - es kockákat belõle.
- Rakjuk sütõpapírral bélelt tepsibe és halmozzunk mindegyikre 1 evõkanállal a töltelékbõl úgy, hogy a szélét kb 1 cm - es szélességben hagyjuk üresen, amit kenjünk le tejföllel.
- Hagyjuk kelni és toljuk 180 °C - os sütõbe, süssük addig amíg a széle szép aranybarna nem lesz.