~ TÚRÓS KRÉMES ~
sponsored links
Ha nincs otthon kész leveles tésztánk, nem kell érte egybõl a boltba rohanni, pofon egyszerûen elkészíthetõ házilag is. A tészta a sütés során gyönyörûen felhólyagosodik és levelessé válik, krémesek készítéséhez kiválóan alkalmas.
?HOZZÁVALÓK?
Tészta :
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- csipet só
- 1 tojás
- 1 tk 20 % - os ecet
- kb 2 ek tejföl
Krém :
- 50 dkg krémes túró
- 1 citrom reszelt héja
- 5 ek porcukor - vagy ízlés szerint
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 , 5 dl tejszín
továbbá : - 4 ek baracklekvár
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd átlátszó fóliába tekerve 1 - 2 órára hûtõbe tesszük. Ezután két gombóccá osztjuk és lisztezett felületen egyenként, kb 18 x 28 cm - es lapokká nyújtjuk. A lapokat egy tepsi hátára fektetjük - amire elõzõleg sütõpapírt helyeztünk - villával megbökdössük és 180 °C - on kb 20 - 25 perc alatt készre sütjük.
- A túrót kikeverjük a cukrokkal, fél dl tejszínnel és ízesítjük citromhéjjal. A maradék tejszínbõl habot verünk és óvatosan összeforgatjuk a túrós masszával.
- Az egyik tésztalapot megkenjük a lekvár felével, majd rásimítjuk a túrós krémet, a másik lapot szintén megkenjük a maradék lekvárral és a lekváros résszel lefelé ráborítjuk a töltelékre, kissé rányomkodva.
- A süteményt folpackkal letakarjuk és pár órán át vagy egy éjszakát pihentetjük, majd kockákra szeletelve, porcukorral megszórva kínáljuk.