~ ? TÚRÓS ? - BARACKOS LINZERTORTA ~
sponsored links
Habkönnyû töltelék, ami nem tartalmaz ugyan túrót, de állagra nagyon ott van és mint mindig, olcsó ill. gyors kategória. Más gyümölccsel készítve is remek ízû, de itt a barackszezon, így ez került bele.
Az eredeti recepten kicsit variáltam, hiszen került bele friss gyümölcs és a rácsok közé sem tettem baracklekvárt.
? HOZZÁVALÓK ? 22 cm - es formához
Tészta : - 20 dkg liszt, 12, 5 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 1 / 2 cs sütõpor, 1 fél citrom reszelt héja és leve, 2 tojássárgája, csipetnyi só
Krém : - 2 , 5 dl tej, 2 - 3 ek cukor, 1 cs vaníliás pudingpor, 1 kis dobozos barackos joghurt ( nálam Danone ) , fél citrom héja, 1 kk vaníliaaroma, 2 tojásfehérje, sárga vagy õszibarack
- A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és folpackba csomagolva tegyük hûtõbe.
- A formát enyhén vajazzuk ki, béleljük ki az alját és az oldalát is sütõpapírral, a sütõt melegítsük elõ 180 °C -ra.
- A tojásfehérjét pici citromlével verjük habbá.
- A tejet keverjük simára a cukorral a vaníliás pudinggal a joghurttal majd fõzzünk belõle sûrû krémet, ízesítsük, keverjük még forrón hozzá a tojáshabot és a felkockázott barackot.
- A tészta 2 / 3 - át simítsuk a forma aljába, kenjük rá a krémet, a maradék tésztával rácsozzuk be a tortát.
- Süssük kb 35 - 40 percig.
- Hagyjuk a formában kb 10 percig, majd vegyük le a karimát, hagyjuk teljesen kihûlni, majd szórjuk meg porcukorral.
Tipp : - ha kivajazzuk a formát, a sütõpapírt könnyebben tudjuk a formába igazítani, hiszen odatapad az oldalához.