~ TÚRÓHAB , RUMOS MEGGYEL ~

2014-06-05

sponsored links





 Hát ennek az érett, édes meggynek nem tudtam ellenállni a piacon - és a magozást is már könnyedén megoldom egy gémkapocs segítségével : - egyenesítsük ki a kapcsot és az így kapott S alak szélesebbik részét dugjuk a szár helyére, vezessük körbe a magon, majd emeljük ki. 
Pofon egyszerû - nem ?
A desszertrõl pedig annyit, hogy nem tudom, ki tudna ellenállni ennek a finom pohárkrémnek, mert én nem az biztos. 


? HOZZÁVALÓK ?
- 25 dkg túró
- 1 - 2 ek porcukor
- 1 / 2 citrom reszelt héja
- 2 dl tejszín
- 30 dkg magozott meggy
- 2 ek barnacukor
- 1 dl rum
- 1 tk étk keményítõ

- A meggyet a cukorral és a rummal fõzzük kb 10 percig.
- Vegyünk ki keveset a fõzõlébõl, keverjük el benne a a keményítõt, majd öntsük vissza és melegítsük össze.
- Hagyjuk teljesen kihûlni.
- A túrót alaposan törjük össze villával, keverjük össze a cukorral és a citromhéjjal majd lazítsuk a keményre vert tejszínhabbal.
- A túróhabot kanalazzuk poharakba, vagy tálkába és halmozzuk rá a rumos meggyet.






Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2014/06/...

sponsored links

Keres?s