~ TÖLTÖTT RÖSZTIROLÁD ~
sponsored links
Röszti :
- 35 dkg burgonya ( pucolt mennyiség )
- 4 tojás
- 5 dkg reszelt parmezán
- 1 tk szárított kakukkfû
- só, bors
Töltelék:
- kb 15 dkg füstölt, fõtt sertéssonka
- 15 dkg lapsajt
- A tojást keverjük össze a parmezánnal, ízesítsük sóval, borssal, kakukkfûvel, majd keverjük össze a nagylyukú reszelõn lereszelt burgonyával. Egy kb 25 x 30 cm - es tepsibe terítsünk sütõpapírt, kenjük meg étolajjal és simítsuk bele a masszát.
- Süssük 180 °C - on 20 percig. Ezután vegyük ki a rösztit a sütõbõl, borítsuk rá egy másik sütõpapírra és óvatosan húzzuk le róla a sütõpapírt. Rendezzük el rajta a sonkát, majd a sajtot és a papír segítségével tekerjük vissza.
- Tegyük vissza a sütõbe és 200 °C - on süssük további 15 percig.