~ TONHALAS PÓRÉS PITEPIZZA ~

2017-06-19

sponsored links
















?HOZZÁVALÓK?
Tészta :
- 20 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt
- 15 g friss élesztõ
- 1 kk cukor
- 1 tk só
- 2 ek olívaolaj
- langyos víz
Töltelék :
- 2 szál póréhagyma
- 160 g tonhalkonzerv
- 2 dl tejszín
- 2 tojás
- 10 dkg bármilyen reszelt sajt
- 1 tk morzsolt kakukkfû
- só, bors

  • Kevés langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztõt. A lisztet összeszitáljuk a sóval, hozzáadjuk az olívaolajat és a felfutott élesztõt, majd ruganyos tésztává dagasztjuk. Letakarva a duplájára kelesztjük.
  • A pórét felkarikázzuk , sózzuk és kevés olajon megpároljuk. A tonhalat lecsepegtetjük. 
  • A tojást, a tejszínnel és a sajttal krémesre keverjük, ízesítjük, sóval, borssal, kakukkfûvel.
  • A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk majd kibélelünk vele egy 24 cm - es piteformát, villával megszurkáljuk és  200 °C - on 10 percig elõsütjük, majd ráhalmozzuk a párolt pórét, a tonhaldarabokat és leöntjük a sajtos szósszal.
  • Visszatoljuk a sütõbe és szép pirosra sütjük.

Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2017/06/...

sponsored links

Keres?s