~ TOJÁSKROKETT ~
sponsored links
?HOZZÁVALÓK?
- 6 - 7 db fõtt tojás
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál újhagyma
- 1 tojás
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- zsemlemorzsa - szükség szerint
-1 - 2 tojás, zsemlemorzsa - a panírozáshoz
- A fõtt tojást reszeljük le vagy késes aprítóval aprítsuk fel, adjuk hozzá, a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, a tojást, az aprított petrezselymet, majd ízlés szerint sózzuk borsozzuk és az egészet alaposan dolgozzuk össze annyi zsemlemorzsával, hogy jól formázható masszát kapjunk.
- A masszát tegyük 1 órára hûtõbe és nedves kézzel formáljunk rudakat belõle, majd forgassuk a felvert tojásba és zsemlemorzsába.
- A kroketteket forró, bõ olajban süssük aranysárgára.