~ TEJSZÍNES TÖKFÕZELÉK , RÁNTOTT KARFIOLLAL ~
sponsored links
Lehet, hogy sokan furcsának találják ezt a párosítást, de szerintem nagyon is passzol egymáshoz a két zöldségféle.
Mivel már lehet friss spárgatököt kapni, érdemes abból készíteni a fõzeléket, jó sok, friss kaporral.
? HOZZÁVALÓK ?
- kb 1 - 1, 5 kg - os spárgatök
- 1 ek vaj
- 2 ek étk keményítõ
- 1 kispoharas tejföl
- 2 dl fõzõtejszín
- só, ételízesítõ
- 1 csokor kapor
- ecet - ízlés szerint
- A tököt pucoljuk meg, gyaluljuk le és enyhén sós vízben fõzzük puhára az aprított kaporral együtt.
- Ízesítsük delikát vagy vegeta porral.
- Keverjük csomómentesre a keményítõt a tejföllel és a tejszínnel, majd sûrítsük vele a fõzeléket.
- Rottyantsuk össze, majd keverjünk hozzá egy ek vajat, végül ecettel ízesítsük.