~ TEJFÖLÖS EPRES PITE ~
sponsored links
Tészta :
- 18 dkg liszt, 10 dkg hideg vaj, 5 dkg porcukor, csipet só, 1 kk sütõpor, 1 tojás
Töltelék :
- 50 dkg tejföl, kb 8 - 10 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 3 db tojás, 1 ek vaníliás pudingpor
- 2 ek darált mandula
- kb 25 dkg eper
- A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd átlátszó fóliába csomagolva 30 percre hûtõbe tesszük.
- A tejfölt simára keverjük a cukrokkal, a tojással és a pudingporral, majd ízesítjük citromhéjjal. Az epret megtisztítjuk és negyedekbe vágjuk.
- Egy kb 25 x 25 cm - es tepsibe sütõpapírt fektetünk, belenyújtjuk a tésztát, villával megbökdössük és 170 °C - ra elõmelegített sütõben 15 perc alatt elõsütjük. Ezután megszórjuk mandulával, ráöntjük a tejfölös keveréket és elrendezzük rajta az eperdarabokat. Visszatolva a sütõbe még további 45 ( kb ) percig sütjük. Akkor lesz jó, amikor a töltelék már nem remeg.
- A kihûlt sütemény felkockázva kínáljuk.