~ TEJFÖLHABOS BARACKOS SZELET ~
sponsored links
?HOZZÁVALÓK?
Piskóta :
- 3 tojás
- 12 dkg xilit vagy cukor
- 15 dkg margarin
- 15 dkg liszt
- 1 tasak sütõpor
- csipet só
Töltelék :
- 70 dkg sárgabarack
- kb 8 dkg xilit - a barack édességétõl függõen
- 1 / 2 citrom leve
- 1 ek. étk keményítõ
- 1 / 2 tasak zselatin fix
Tetejére :
- 25 dkg sûrû tejföl ( 20 % - os )
- 1 citrom reszelt héja
- kb 2 - 3 ek xilit
- 2 dl tejszín
- 1 / 2 tasak zselatin fix
- 1 dl baracklekvár
- A sütõt 180 °C ra - elõmelegítjük. Az édesítõt és a margarint habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat és tovább habosítjuk. Ezután hozzáforgatjuk a sütõporral és a sóval elvegyített lisztet. A masszát egy sütõpapírral bélelt 25 x 25 cm - es tepsibe simítjuk és kb 20 - 25 perc alatt készre sütjük. ( Tûpróba ! ) Ha a tészta megsült, rácsra borítva kihûtjük, majd lapjában ketté vágjuk.
- A barackot kimagozzuk, kisebb darabokra vágjuk és botmixerrel pürésítjük, majd egy lábasba rakjuk a xilittel együtt, hozzáadjuk a citrom levét és alacsony lángon pár percig fõzzük. A keményítõt kevés vízben simára keverjük hozzáöntjük a barackhoz, összeforraljuk és hozzákeverjük a zselatin fixet. Hagyjuk kissé dermedni. Az egyik tésztalapot visszahelyezzük a tepsibe, rákenjük a barackpürét és ráhelyezzük a másik lapot, enyhén rányomva.
- A tejfölt ízesítjük. A tejszínt habbá verjük, majd fokozatosan hozzászórjuk a a zselatin fixet, majd összeforgatjuk a tejföllel. A krém 1 / 3 - át a piskótára kenjük, a többit csillagcsöves habszákba töltjük és becsíkozzuk vele a sütemény tetejét. A baracklekvárt folyósra melegítjük - ha darabos szûrjük át egy szitán - majd tegyük egy nylon tasakba, egyik csücskén vágjuk egy kisebb lyukat és húzzunk csíkokat a krémbe.
- A süteményt tegyük hûtõbe legalább 2 órára, majd vizes késsel felszeletelve kínáljuk.