?Tatár? beefsteak AIP-os változatban
sponsored links
A tatár szót azért tettem idézõjelbe, mert az igazi tatár beefsteak valójában tipikusan hagymával, borssal és sok-sok paprikával készül. A marha beefsteaknek azonban jelen fûszerezésével is ehetõ a nyers marha hús, és nagyon finom, persze természetesen teljesen más, mint a paprikás változat.
Hozzávalók:
- 0.5 kg finomra darált marha hús
- 3 kisebb fej fehér hagyma
- Ízlés szerint só -, de legalább 1 lapos ek.
- 1 ek. õrölt fahéj
- 1 ek. szárított majoránna
- Apróra vágott sarkantyúka – Ezzel a gyógynövénnyel díszítettem a húskrémet. A sarkantyúka kifejezetten borsos ízû és antibiotikus hatású.
- 1 tk. borsikafû -, amennyiben nincs sarkantyúka a készletedben és amennyiben szereted az ízét. Egyébként, nyugodtan elhagyható!
- 2 ek. libazsír vagy kacsazsír, hogy a húskrém igazán ízes legyen.
Elkészítés:
- A húskrém hozzávalóit alaposan keverjük ki, érdemes robotgéppel, hogy pépes állagú legyen!
Megjegyzés: Tisztában vagyok azzal, hogy sarkantyúka levele és virága kevesünk kertjében található, mégis felvillantottam a lehetõséget az ilyenfajta borsozásra. A borsikafû is megteszi, de személy szerint én kevésbé szeretem az ízét.