?Tatár? beefsteak AIP-os változatban

2017-10-27

sponsored links

A tatár szót azért tettem idézõjelbe, mert az igazi tatár beefsteak valójában tipikusan hagymával, borssal és sok-sok paprikával készül. A marha beefsteaknek azonban jelen fûszerezésével is ehetõ a nyers marha hús, és nagyon finom, persze természetesen teljesen más, mint a paprikás változat.

Hozzávalók:

  • 0.5 kg finomra darált marha hús
  • 3 kisebb fej fehér hagyma
  • Ízlés szerint só -, de legalább 1 lapos ek.
  • 1 ek. õrölt fahéj
  • 1 ek. szárított majoránna
  • Apróra vágott sarkantyúka – Ezzel a gyógynövénnyel díszítettem a húskrémet. A sarkantyúka kifejezetten borsos ízû és antibiotikus hatású.
  • 1 tk. borsikafû -, amennyiben nincs sarkantyúka a készletedben és amennyiben szereted az ízét. Egyébként, nyugodtan elhagyható!
  • 2 ek. libazsír vagy kacsazsír, hogy a húskrém igazán ízes legyen.

Elkészítés:

  • A húskrém hozzávalóit alaposan keverjük ki, érdemes robotgéppel, hogy pépes állagú legyen!

Megjegyzés: Tisztában vagyok azzal, hogy sarkantyúka levele és virága kevesünk kertjében található, mégis felvillantottam a lehetõséget az ilyenfajta borsozásra. A borsikafû is megteszi, de személy szerint én kevésbé szeretem az ízét.


Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=32380

sponsored links

Keres?s