~ T?RKONYOS KARAL?B?LEVES ~
sponsored links
- 2 nagyobb darab r?pa, 1 nagy petrezselyem gy?k?r, 2 - 3 db karal?b?
- 1 fej v?r?shagyma, 1 ek t?rkony, 1 z?ld?gleveskocka
- s?, bors, apr?tott petrezselyem
- 1 ek liszt, 2 dl tejf?l, citroml?
- Egy faz?kban kev?s olajat hev?t?nk, majd megfuttatjuk rajta a kock?ra v?gott hagym?t, majd hozz?adjuk a kisebb darabokra v?gott r?p?t, gy?keret, majd az eg?szet j?l ?tpir?tjuk. Ezut?n fel?ntj?k kb 1, 5 l v?zzel, hozz?adjuk a leveskock?t ?s f?lpuh?ra f?zz?k.
- Azut?n hozz?adjuk a felkock?zott karal?b?t, ?zes?tj?k a levest s?val, borssal, t?rkonnyal ?s addig f?zz?k am?g a z?lds?gek puh?ra nem f?nek. A tejf?lben elkeverj?k a lisztet kev?s v?zzel, majd a leveshez ?ntj?k. Ekkor hozz?sz?rjuk a petrezselymet ?s ?zl?s szerin citroml?vel ?zes?tj?k. P?r perc alatt ?sszeforraljuk ?s t?laljuk.