~ T?LT?TT LANGALL? ~

2022-11-15

sponsored links



?HOZZ?VAL?K?
T?szta :
- 45 dkg liszt, 15 dkg burgonya, 2 tk s?, 25 g friss ?leszt?
- 1 tk cukor, 5 ek ?tolaj, kb 2 , 5 dl langyos v?z
T?ltel?k :
- 45 dkg tejf?l, 1 - 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg reszelt sajt
- 25 dkg kock?zott bacon szalonna, 2 fej lilahagyma
- bors - ?zl?s szerint

  • A megpucolt burgony?t megf?zz?k ?s m?g forr?n ?tt?rj?k, az ?leszt?t kev?s langyos cukros v?zben felfuttatjuk. A lisztet egy t?lba szit?ljuk elvegy?tj?k benne a s?t, hozz?adjuk a kih?lt burgony?t, az ?leszt?t, az olajat, a vizet ?s l?gyabb t?szt?t dagasztunk bel?le. Letakarva, meleg helyen a dupl?j?ra kelesztj?k.
  • Am?g a t?szta kel, a hagym?t v?kony szeletekre vagy kock?ra v?gjuk, a tejf?lben elkeverj?k a sajtot ?s a z?zott fokhagym?t. 
  • Ha a t?szta megkelt k?tfel? osztjuk, az egyik fel?t egy s?t?pa?rral b?lelt kb 30 * 30 cm - es tepsibe ny?jtjuk, megkenj?k a sajtos tejf?l 3 / 4 - ?vel, megsz?rjuk a hagyma ?s a szalonna 3 / 4 - ?vel ?s befedj?k a m?sik t?szt?val.
  • A tetej?re a megmaradt t?ltel?k hozz?val?it ?sszekeverj?k ?s r?kenj?k a t?szta tetej?re, meglocsoljuk 2 - 3 ek olajjal ?s addig kelesztj?k am?g a s?t? 180 ?C - ra melegszik, majd kb 30 perc alatt sz?p pirosra s?tj?k. 

Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2022/11/...

sponsored links

Keres?s