~ SÜLT CSIRKE TEJSZÍNES , BIRSALMÁS GOMBASZÓSSZAL ~
sponsored links
- 4 csirkecomb
- só, citrombors
Mártás :
- 50 dkg csiperke
- 2 birsalma
- 3 ek cukor
- 2 - 3 db szegfûszeg
- 1 púpozott ek liszt
- 2 dl tejszín ( 30 % - os )
- 3 dl csirkealaplé
- 2 ek vaj
- 1 / 2 csokor aprított petrezselyem
- ízlés szerint só, õrölt bors
- A csirkecombok mindkét oldalát bedörzsöljük sóval, citromborssal, majd egy tepsibe helyezzük, meglocsoljuk kevés olajjal, aláöntünk 1 dl vizet és lefedjük alufóliával. Betesszük a 170°C - os sütõbe kb 45 - 50 percre. Félidõben eltávolítjuk róla fóliát és ropogósra sütjük.
- A megpucolt és felkockázott birset a szegfûszeggel és a cukorral puhára fõzzük. ( de csak annyira, hogy ne essen szét )
- A felszeletelt gombát kevés olajon megpirítjuk, azután meghintjük liszttel és felöntjük az alaplé és a tejszín keverékével. Ízesítjük, majd mártás sûrûségûre fõzzük, végül hozzákeverjük a vajat, az aprított petrezselymet és a leszûrt birset.
- A megsült combokat a birses - gombás szósszal tálaljuk és köretként csicsókapürét kínálunk mellé.