~ SZTRACSATELLA TEKERCS ~
sponsored links
?HOZZ?VAL?K?
Pisk?ta :
- 6 toj?s, 6 ek cukor, 6 ek liszt, csipet s?
T?ltel?k :
- 1 tasak tejsz?n ?z? pudingpor, 3 dl tej
- 2 dl tejsz?n, 3 ek porcukor, 1 tk van?liakivonat
- 5 dkg ?tcsokol?d?
- A s?t?t 180 ?C - ra meleg?tj?k, egy nagy g?ztepsibe s?t?pap?rt v?gunk. A toj?sokat a cukorral, s?val feh?red?sig ?s j? habosra verj?k, majd ?vatos mozdulatokkal hozz?keverj?k az ?tszit?lt lisztet. A massz?t a tepsibe egyengetj?k ?s kb 15 - 18 perc alatt megs?tj?k.
- Ha a pisk?ta megs?lt egy tiszta konyharuh?ra bor?tjuk, leh?zzuk r?la a pap?rt ?s a ruh?val egy?tt a hosszabbik oldal ment?n feltekerj?k.
- A tejben megf?zz?k a pudingport, hozz?keverj??k a porcukrot ?s a van?li?t, majd kih?tj?k. A tejsz?nt hab? verj?k, majd kev?s habbal fellaz?tjuk a pudingot, ezut?n hozz?keverj?k a t?bbi habot ?s a lereszelt csokol?d?t.
- A pisk?t?t kitekerj?k ?s megkenj?k a kr?m 3 / 4 - ?vel majd visszatekerj?k, ezut?na marad?k kr?mmel bekenj?k a tekercset ?s 3 - 4 ?r?ra h?t?be tessz?k.