?szies csirkecomb f?lfil?
sponsored links
Az eg?sz dolog a kakukkf?ves alm?s pit?vel kezd?d?tt, amir?l a K?szeghyn? Raczk? Zsuzsann?val k?sz?tett riportomban olvastam. El?m j?tt valami?rt, ?s kicsit r?csod?lkoztam, hogy kakukkf?vel ?zes?ti az alm?s pit?t. S?tem?nyben nem akartam haszn?lni, ?gy ezeket a combokat vettem hozz?. Sajnos csak sz?r?tott volt, ?gy nem adta ki azt az ?zt, amire v?rtam, de az?rt volt egy kis szokatlan, de kellemes arom?ja. Eredeti c?me:T?lt?tt, fil?zett csirkecomb kakukkf?ves almam?rt?ssal.
Hozz?val?k:
3 csirkecomb
s?, bors
reszelt sajt
-almam?rt?s:
2 alma
2 alma
1 lila hagyma
olaj
mokk?skan?l kakukkf?
mokk?skan?l kakukkf?
s?, bors
-k?ret:
lila hagyma, krumpli, z?ldbab, reszelt z?lds?g
Elk?sz?t?s:
Az egyik alm?t lereszelj?k, a m?sikat kis kock?kra v?gjuk. A lila hagym?t is kis kock?kra v?gjuk, ?s kicsit megp?roljuk az olajon. Ut?na hozz?adjuk az alm?t, s?zzuk, borsozzuk, megsz?rjuk kakukkf?vel, ?s tov?bb s?tj?k, am?g elf?vi a lev?t. A csirkecombokat enyh?n bes?zzuk, ?s a fels? r?sz?kb?l kiemelj?k a csontot. A hely?re almap?r?t t?lt?nk, ?s megpr?b?ljuk h?st?vel lez?rni. Nekem nem siker?lt, de egy?bk?nt sem akartam mindj?rt s?t?be tenni, mert akkor ?ppen k?nikula volt. Becsomagoltam h?t ?ket aluf?li?ba, ?s egy kis vizet ?ntve al?, lass? t?z?n g?z?ltem mintegy f?l ?r?ig.
K?zben n?h?ny krumplit s?s v?zben felforralunk, hogy kicsit megpuhuljanak, ?s egy olajozott tepsibe rakosgatjuk ?ket n?h?ny feldarabolt lila hagym?val. S?zzuk, borsozzuk, r?fektetj?k a combokat, forr? s?t?ben ?sszepir?tjuk, majd a v?g?n megsz?rjuk reszelt sajttal.Az almap?r?b?l sok kimarad,
ezt k?l?n k?n?ljuk hozz?. Volt egy kev?s z?ldbabom, megpuh?tottam reszelt z?lds?ges v?zben k?retnek.
Nem l?tszik t?l j?l a csont n?lk?lis?g, de az?rt el lehet k?pzelni. V?gig lehet szeletelni a fels? combot.