?szibarack kr?mleves vajban p?rolt feh?rboros nektarinnal
sponsored links
Ma a napt?r szerint is hivatalosan elkezd?d?tt az ?sz, sokak szomor?s?g?ra v?ge a ny?rnak. Az ezersz?n? lombkoron?kra ?s a d?rcs?pte csipkebogy?kra m?g kicsit v?rni kell, de a reggelek m?r ?rezhet?en h?v?sebbek. A ny?r b?cs?ztat?j?ra ?s az ?sz k?sz?nt?s?re f?ztem ma ezt a finom gy?m?lcslevest. Nem csak a sz?ne csod?s, de az ?ze is mennyei. A vajban-borban f?r?szt?tt levesbet?t pedig m?g ?nycsikland?bb? teszi a levest. A bor ?ze egy?ltal?n nem tolakod?, mert elp?rolog, mire megf? a gy?m?lcs. Aki egy hideg kr?mes, zamatos, ?d?t? gy?m?lcslevesre v?gyik, k?stolja meg ezt a barackos v?ltozatot.
?szibarack kr?mleves vajban p?rolt feh?rboros nektarinnal
Hozz?val?k:
- 1 kg (magvav?l?) ?szibarack
- 1-2 ek m?z vagy ?zl?s szerint
- 1-2 ek cukor vagy ?zl?s szerint
- 2 cs van?li?s cukor
- 1 r?d fah?j
- 4-5 db szegf?szeg
- 1 citrom
- 2 dl habtejsz?n
- 1/2 cs van?li?s pudingpor
- csipet s?
levesbet?t:
- 2 nagyobb nektarin
- 1-2 ek cukor
- darabka vaj
- 0,5 dl feh?rbor
Elk?sz?t?se:
- Az ?szibarackok h?j?t, magj?t elt?vol?tjuk, nagyobb darabokra felkock?zzuk.
- Annyi v?zben, amennyi ellepi a m?zzel, cukrokkal, csipet s?val, f?szerekkel, citrom lev?gott h?j?val felf?zz?k.
- Mikor puha a f?szereket ?s citromh?jat kivessz?k, leturmixoljuk.
- A pudingport sim?ra keverj?k a tejsz?nnel, t?zre visszat?ve behabarjuk a levest, hagyjuk ?jra felf?ni.
- Ha sz?ks?ges m?g ?zes?tj?k m?zzel, citroml?vel.
- H?t?be t?ve j?l beh?tj?k.
- A levesbet?tet t?lal?s el?tt k?sz?tj?k el.
- A nektarint felkock?zzuk, kev?ske vajon a cukorral megsz?rva megp?roljuk, fel?ntj?k a borral, majd puh?ra f?zz?k.
- T?lal?skor a hideg levesre halmozzuk a vajas-boros barack bet?tet.
TIPP:
- tejsz?nhabbal ?s pir?tott mandulapehellyel megsz?rva is k?n?lhatjuk a levest.