~ SZALONNÁS ZÖLDBAB ~
sponsored links
Gyorsan elkészíthetõ péntek esti vacsora.
Akár önállóan vagy köretként, egyaránt megállja a helyét az asztalon. Mi csak magában, friss magvas kenyérrel fogyasztottuk, hiszen a húsos szalonna már elég volt feltétnek.
Tartalmas és ízes fõzelék - nekünk nagyon ízlett.
? HOZZÁVALÓK ?
- 1 kg fagyasztott zöldbab
- 40 dkg húsos szalonna
- 1 kis pohár tejföl
- 1 csokor kapor
- 1, 5 - 2 ek liszt
- só, ecet, cukor, ételízesítõpor
- A zöldbabot sós vízben fõzzük meg.
- A felkockázott szalonnát, süssük zsírjára, szûrjük át és a visszamaradt zsiradékban, készítsünk a liszttel világos rántást.
- Öntsük a megfõtt babhoz, adjuk hozzá a megsült szalonnát, sûrítsük a tejföllel, ízesítsük.
- Végül szórjuk bele az apróra vágott kaprot és forraljuk össze az egészet.