~ SZALONNÁS ANANÁSZOS HAJTOVÁNY ~
sponsored links
?HOZZÁVALÓK?
Tészta :
- 50 dkg liszt
- 1 / 2 ek só
- 25 g friss élesztõ
- 1 dl tej
- 1 tk cukor
6 dkg olvasztott vaj
- 1 tojás
- kb 1 - 1 , 5 dl tejföl
Töltelék :
- 1 kis pohár tejföl ( 140 g )
- kb 20 dkg kockázott baconszalonna
- 3 - 4 konzerv ananászkarika ( lehet friss is )
- 20 dkg bármilyen reszelt sajt
- 1 - 1 tk szárított bazsalikom, oregánó
- só, bors
tetejére : - 1 tojássárgája, 1 ek tej - a kenéshez
- len / szezámmag - a szóráshoz
- Az élesztõt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összeszitáljuk a sóval, közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a felfutott élesztõt, a tojást, az olvasztott vajat és elkezdjük összedolgozni, majd annyi tejfölt adagolunk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. A tésztát letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
- A tejfölt ízesítjük, sóval, borssal, fûszerekkel.
- Ha a tészta megkelt, kétfelé osztjuk, kb fél cm - es vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük tejföllel eloszlatjuk rajta a szalonnát, a lecsepegtetett ananászt és megszórjuk sajttal. Azután feltekerjük mint a bejglit és háromszög alakú szeletekre vágjuk. Így teszünk a másik tésztadarabbal is.
- A hajtoványokat sütõpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egy fakanál nyelével a közepükbe mélyedést nyomunk, majd lekenjük a tojássárga és a tej keverékével és megszórjuk tetszés szerinti magokkal. Kb 20 percig pihentetjük, azután 180 °C - ra melegített sütõben szép pirosra sütjük.
Ötlet : Zémagazin