~ SVÉD GOMBASALÁTA ~
sponsored links
Langyosan a legfinomabb, citrusos és finom. Nagyon gyorsan elkészül, nem is értem miért svéd gomba a neve, hiszen az íze az olasz ízvilágot tükrözi.
?HOZZÁVALÓK?
- 40 dkg csiperke
- 1 közepes fej vöröhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 - 2 babérlevél
- 1 / 2 citrom reszelt héja és leve
- 1 doboz aprított paradicsomkonzerv ( 400 g )
- 2 ek sûrített paradicsom
- 1 kk morzsolt kakukkfû - elhagyható
- só, bors, cukor - ízlés szerint
- Kevés olívaolajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát a zúzott fokhagymával együtt, majd rádobjuk a feldarabolt gombát és jól átpirítjuk. Ezután hozzáöntjük a paradicsomkonzervet, hozzáadjuk a babérlevelet, a citrom reszelt héját, és levét, a sûrített paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, végül ízlés szerint édesítjük.
- Lassú tûzön, sûrû ragu állagúra fõzzük,
- Fõtt tojással kínáljuk.