~ SPENÓTOS SAJTTEKERCS ~
sponsored links
Tészta:
- 25 dkg burgonya
- 40 dkg fagyasztott spenótlevél
- 4 tojás
- 2 ek rizsliszt
- 1 tk sütõpor
és - 1 tk só
- 1 kk õrölt bors
2 gerezd fokhagyma
- 6 dkg vaj
Töltelék :
- 15 dkg sindlinges sajtkrém
- 20 dkg natúr sajtkrém ( tömlõs )
- 1 közepes fej lilahagyma
- só, bors - ízlés szerint
- A megpucolt burgonyát enyhén sós vízben megfõzzük, majd burgonyanyomón áttörjük, a spenótot leforrázzuk, majd alaposan kinyomkodjuk a levétõl.
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a spenótot, majd botmixerrel pürésítjük, hozzákeverjük a puha vajat, az áttört burgonyát, ízesítjük reszelt fokhagymával, sóval, borssal és hozzákeverjük a rizslisztet. A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a spenótos résszel.
- A masszát egy sütõpapírral bélelt tepsibe ( kb 30* 35 ) simítjuk és elõmelegített 190 °C - os sütõben, kb 15 - 18 perc alatt megsütjük.
- Sütés után a tésztát egy konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütõpapírt és a konyharuhával együtt feltekerjük, majd hagyjuk teljesen kihûlni.
- A töltelékhez a hagymát finomra aprítjuk, majd simára keverjük a krémsajtokkal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A tésztát kitekerjük, rákenjük a krémet és újból feltekerjük, zsírpapírba csomagoljuk és pár órára vagy egy éjszakára hûtõbe tesszük. Ujjnyi szeletekre vágva a hidegtálra helyezzük.
Ötlet : PrímaKonyha