~ SPENÓTOS, RICOTTÁS CANNELLONI ~

2014-04-28

sponsored links



















Tipikus, olasz étel került ma az asztalra.
A besamellel sem volt dolgom, hiszen itt olaszo.- ban készen kapható, kisebb - nagyobb kiszerelésben, csak egy kis ízesítés kell neki, na meg egy kis hígítás ( szerintem ), mert itt minden olyan sûrû a joghurttól a tejszínig, hogy megáll benne a kanál is. De azért leírtam, hogy én, hogyan készíteném.
A ricottát imádom, de itt is többféle van, a szemcsés szárazabbtól, az egészen krémes állagúig. Lehet venni kimérten is, persze azok mindig drágabbak.
Friss spenót itt mindig kapható, amit úgyszintén nagyon szeretek.

? HOZZÁVALÓK ?
Töltelék : 
- 25 dkg friss spenót 
- fél kg ricotta
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás sárgája
- 5 dkg reszelt parmezán
- diónyi vaj
- só, bors
Besamel : - kb 5 - 6 dl tej, 5 dkg vaj, 1 ek liszt, szerecsendió, só
- 12 - 14 db cannelloni
- parmezán - a szóráshoz

 Készítsük el a besamelt : 
-  egy lábosba hevítsük fel a vajat, szórjuk hozzá a lisztet, pirítsuk át, majd engedjük fel tejjel.
- Habverõvel kevergetve, forraljuk át, hogy sima krémes szószt kapjunk, majd tetszés szerint, ízesítsük és tegyük félre. Természetesen a sûrûségét a tej mennyiségével állíthatjuk be.

 A töltelékhez : 
- Ha friss spenóttal készítjük, akkor távolítsuk el a vastagabb szárrészeket, a leveleket pedig, lobogó vízben fõzzük pár percig.
- Szûrjük le és tegyük rögtön hideg vízbe, majd csepegtessük le.
- Formáljunk a levelekbõl egy labdacsot és aprítsuk fel.
- Egy serpenyõben hevítsünk vajat, reszeljük bele a fokhagymát és pirítsuk át, adjuk hozzá a spenótot és a ricottát is.
- Ízesítsük, sóval, borssal, majd pár percig pirítsuk az egészet át.
- Vegyük le a tûzrõl, keverjük hozzá a sajtot, majd miután kellõen lehûlt, keverjük még krémesebbre a tojássárgájával.
- A masszát habzsákba kanalazva ( vagy zacskóba, aminek levágjuk az egyik sarkát ) töltsük meg a tésztacsöveket.
- Egy tûzálló tálat vajazzunk ki, kanalazzuk bele a szósz felét, helyezzük bele a töltött cannellonikat, majd öntsük rá a többi szószt.
- A tetejét szórjuk meg reszelt parmezánnal és elõmelegített, 190 °C - on süssük úgy, 35 - 40 percig.
- A sütõbõl kivéve, pihentessük 10 percig és ezután tálalhatjuk is.




Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2014/04/...

sponsored links

Keres?s