~ SPENÓTOS GOMBÁS LEPÉNY ~
sponsored links
?HOZZÁVALÓK?
- 50 dkg csiperkegomba
- 25 dkg fagyos spenót
- kb 10 dkg tönkölyliszt
- 1 kisebb finomra vágott vöröshagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 1 ek aprított petrezselyem
- só, bors
- A gombát miután megpucoltuk húsdarálón daráljuk le, vagy vágjuk apróra.
- A spenótot pároljuk meg, majd alaposan nyomkodjuk ki a levétõl, adjuk a gombához, a hagymával és a reszelt fokhagymával együtt. Ízesítsük sóval, borssal, petrezselyemmel, majd adjuk hozzá a tojást és szórjunk hozzá annyi lisztet, hogy jól formálható masszát kapjunk. Az egészet jól keverjük össze és tegyük 1 órára hûtõszekrénybe.
- Egy serpenyõben hevítsünk fel kevés olajat, majd kanállal halmozzunk kisebb lepénykéket a serpenyõbe és süssük mindkét oldalukat ropogósra.