?Spanyolos? csirke
sponsored links
Kerülgetem már egy ideje a szpenis csiken recepteket és tegnap úgy döntöttem kipróbálom a legjobbnak tûnõt. Van ahol chorizo-s csirke, van, ahol ?csirke spanyolosan? néven fut. Közös pontok a receptekben: a csirkecomb, a füstölt/lángolt kolbász, az olajbogyó, a paradicsom, a fokhagyma és a citrom (legalábbis azokban, amiket kiszemeltem magamnak). Mivel nem akartam külön bajlódni a körettel, a feldarabolt krumplit az összes többi hozzávalóval együtt sütöttem. Igazi egytepsis étel: minden egyszerre megy a tepsibe, ? óra múlva már lehet is tálalni és a végén csak a tepsit kell elmosni (vagy az élelmesebbek késõbb a megmaradt aromás zsírban süthetnek pár szelet kenyeret és akkor már az elõmosogatás is megvolt :) A recept Donna Hay-tõl, innen származik, inkább csak iránymutató, mindenki kedvére változtathatja a hozzávalók arányát ízlése szerint. Nekem kicsit sok volt ez a kolbász mennyiség, de errõl egy férfinak biztosan más a véleménye :)
Hozzávalók 2 személyre:
2 csirkecomb
? lángolt kolbász felkarikázva
4-5 szem zöld olajbogyó félbe vágva
1-2 kisebb paradicsom felkockázva (én házi konzerv változatot használtam)
? citrom gerezdekre vágva
3 gerezd fokhagyma (héjával együtt sütöttem meg, mert úgy szeretem, de természetesen nyugodtan meg lehet pucolni)
olívaolaj
só, bors, oregánó
nagyjából 40 dkg krumpli felkockázva
A sütõt elõmelegítettem 200 °C-ra, közben elõkészítettem a hozzávalókat. Egy tepsi aljára olívaolajat locsoltam, majd beletettem a húst, kolbászt, zöldségeket, végül sóztam, fûszereztem és jól összekevertem. Fóliát nem tettem rá. Nagyjából ? óra alatt megsült.
Igen aromás, laktató egytál. Unalmasnak semmiképpen nem mondanám :)