? Segítsüti 2017. õsz - Csokoládés-pisztáciás cantucci
sponsored links
Ma kezdõdik az õszi Segítsüti sütilicit! :) Immár negyedik alkalommal lehetek aktív részese ennek a csodás kezdeményezésnek, mely egyszerre megtisztelõ, felemelõ, szívmelengetõ és roppant izgalmas. A Segítsüti sütilicit gasztrobloggerek jótékonysági akciója, rászoruló gyermekek támogatására.
Idei támogatottunk a Völgyzugolyház Alapítvány a Kacifántosokért. Hogy kik is a Kacifántosok?
A Kacifántosok sérült, fogyatékkal élõ gyermekek. Az õ szüleik hívták életre az alapítványt azért, hogy gyermekeik számára létrehozhassanak egy olyan közösséget, ahol a gyerekek megkaphatják mindazt, amit a jelen oktatási rendszertõl sajnos nem kaphatnak meg. Megálmodták a Zugolydát, ahol ezek a csodás gyerekek egyszerre és együtt játszhatnak, tanulhatnak, s olyan fejlesztésben lehet részük, mi egyedi és számukra a legmegfelelõbb. Céljuk a sajátos nevelési igényû gyermekek komplex fejlesztésének és nappali ellátásának biztosítása, a kacifántos gyerekeket nevelõ családok összefogása. Hogy késõbb, ezek a gyerekek felnõve, a szükséges támogatás mellett, igényeikhez és lehetõségeikhez mérten, önállóan, de egy közösség részeként élhessenek.
A liciten befolyt összeget fejlesztõ eszközökre, játékokra és funkcionális berendezési tárgyakra szeretnénk fordítani.
A süteményekre mától -2017. szeptember 25-én megjelenésük idõpontjától a sütiárverés/licitek menüpont alatt- lehet licitálni. A licitáláshoz nem kell más, csak egy egyszerû regisztráció. Aki már korábban regisztrált, nem kell ismét megtennie. Az elfelejtett jelszó problémája könnyen orvosolható a belépési oldalon. :) Az árverés 2017. szeptember 28-án 16:00-kor zárul. A nyertes az lesz, aki a legmagasabb összeget ajánlja az adott süteményért az árverés végéig. A nyertesekkel történt egyeztetés után természetesen frissen készített sütemények kerülnek majd postázásra/átadásra. :)
Csokoládés-pisztáciás cantucci
Hozzávalók kb. 36 db-hoz:
30 dkg sima liszt
7,5 dkg holland kakaópor
1 tk. sütõpor
csipet só
3 tojás
25 dkg cukor
6 dkg vaj
1 kk. vaníliapor
20 dkg jó minõségû étcsokoládé apróra vágva
10 dkg pörkölt pisztácia
- A cukrot a vajjal egy tálban kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tojásokat és elkeverjük. Egy másik tálban elvegyítjük a lisztet, a kakaóport, a sütõport, a vaníliaport és a sót, majd a tojásos keverékhez adva összeállítjuk a tésztát.
- Belegyúrjuk a csokoládét és a pisztáciát, majd a tésztát két részre osztjuk és egyenként ~5 cm átmérõjû rúddá sodorjuk.
- A rudakat ütõpapírral bélelt tepsire fektetjük -köztük helyet hagyva-, tetejüket kissé ellapítjuk, majd 180°C-ra elõmelegített sütõben 25 percig sütjük.
- A sütõbõl kivéve kicsit hûlni hagyjuk, majd éles késsel 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket fektetve a tepsire rendezzük, majd 160°C-os sütõben további ~15 perc alatt készre sütjük a süteményt. Kihûtjük. Jól záródó dobozban két hétig is eláll, ha addig el nem fogy. :)
- Tejbe, teába, vagy tetszés szerinti itókába mártogatva fogyasztjuk.
Kedves olvasó, aki erre jársz!
Kérlek segíts te is, hogy a süti segíthessen!
Kérlek segíts te is, hogy a süti segíthessen!
Látogass el a Segítsüti oldalára, ha megteheted licitálj a sütikre, vagy válassz valami kedves emléket az ajándékboltból.
Azzal is sokat segítesz és nagyon köszönjük, ha hírünket viszed,
hogy minél többen tudjanak róla, hogy
a Süti segít! :)?
Azzal is sokat segítesz és nagyon köszönjük, ha hírünket viszed,
hogy minél többen tudjanak róla, hogy
a Süti segít! :)?
Az eseményeket itt is követheted. :)