~ RÉSZEGES VANÍLIAKRÉM EPERREL ~

2018-06-11

sponsored links

Lassan a végéhez közeledik az eperszezon, az utolsó szem gyümölcsökbõl akár ilyen könnyed finomság is készülhet. Sok sikert hozzá! ? A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin májusi számában is, a klassz háttér pedig most is a Fotókelléktõl.


Hozzávalók 4-5 személyre:
? kb. 30 dkg eper
? 5 dl tej
? 1 vaníliarúd
? 3 dkg vaj
? 3 tojássárgája
? 8 dkg cukor
? 1 csipet só
? 4 dkg liszt
? 2 kupica rum
? 4 dl tejszín
? 1 teáskanál vaníliás cukor
a díszítéshez:
? néhány szem eper
? citromfûlevél
? csokoládéforgács


Az epret megtisztítjuk, feldaraboljuk, ízlés szerint villával kissé pürésíthetjük is.
A tejet kis lángon felforraljuk a vaníliarúd kikapart magjaival és a vajjal. Közben a tojássárgáját a cukorral és a sóval krémesre keverjük, a vége felé hozzádolgozzuk a lisztet is. Hõkiegyenlítéses módszerrel a forró tejhez adjuk, pár percnyi fõzéssel besûrítjük. A tûzrõl levéve ízesítjük a rummal, és hagyjuk teljesen kihûlni.
A tejszínt a vaníliás cukorral lágy habbá verjük. A felét a vaníliás krémbe forgatjuk, a másik felét csillagcsöves habzsákba töltjük.
A krémet és az epret tetszõleges nagyságú poharakba rétegezzük. A habzsákból a tetejükre nyomjuk a tejszínhabot, majd tovább díszítjük félbevágott eperrel, citromfûlevéllel és csokoládéforgáccsal. Azonnal vagy pár órás hûtést követõen tálaljuk.



Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2018/06/reszeges-...

sponsored links

Keres?s