~ RÉPAKUGLÓF TOJÁSMENTESEN ~
sponsored links
?HOZZÁVALÓK?
- 15 dkg sárgarépa ( pucolt mennyiség )
- 15 dkg barnacukor
- 150 ml narancslé
- 150 ml víz
- 2 narancs reszelt héja
- 100 ml étolaj
- 25 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 1 tasak sütõpor
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 tk õrölt fahéj
- A sárgarépát az olajjal összeturmixoljuk. A lisztet összevegyítjük a dióval, fahéjjal és a sütõporral. A cukrot a vízzel és a narancslével addig kevergetjük amíg teljesen feloldódik, majd ízesítjük vaníliával és hozzáöntjük a lisztes keverékhez. Azután hozzáadjuk a sárgarépapépet, majd az egészet egynemûvé keverjük.
- A masszát egy kiolajozott, liszttel behintett kuglófformába öntjük és 180 °C - os sütõben kb 40 perc alatt, tûpróbáig sütjük. Ha a kuglóf megsült, a formában 15 percig hagyjuk hûlni, majd rácsra borítva teljesen kihûtjük. Porcukorral és jégcukorral megszórva tálaljuk.