~ RÁNTOTT TÖLTÖTT PALACSINTA ~
sponsored links
Nagy palacsinta evõk vagyunk így sokszor sütök, hol édesen, hol sósan, hiszen annyiféleképpen variálható. Most egy csirkés - gombás töltelékû került az asztalra, ráadásul rántva.
?HOZZÁVALÓK?
Palacsinta :
- 20 dkg teljes kiõrlésû liszt
- 1 kk só
- 1 tojás
- 2 dl tej
- szódavíz
- olvasztott vaj - a sütéshez
Töltelék :
- 35 - 40 dkg csirkemell
- 25 dkg gomba
- 1 ek csirke fûszerkeverék
- 2 ek olaj
- 2 ek olaj
- 1 csokor petrezselyem
- kb 15 dkg reszelt mozzarellasajt
továbbá :
liszt, tojás, zsemlemorzsa - a panírozáshoz
- A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük annyi szódavízzel, hogy a megfelelõ állagot kapjuk. Hûtõben 30 percig pihentetjük, majd olvasztott vajjal kikent, közepes méretû serpenyõben kisütjük a palacsintákat. ( kb 10 - 12 db )
- A csirkemellet apró darabokra vágjuk, összeforgatjuk a fûszerkeverék és az olaj keverékével, majd felforrósított serpenyõben fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk az apróra szeletelt gombát és az egészet puhára fõzzük, végül átforgatjuk a felaprított petrezselyemmel.
- A palacsinták közepére teszünk a töltelékbõl és megszórjuk sajttal, a két szélét a töltelékre hajtjuk, majd feltekerjük. A palacsinta batyukat lisztbe, sózott felvert tojásba és végül zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró bõ olajban kisütjük.
- Zöldsalátával és joghurtos mártogatóval kínáljuk.