~ RÁNTOTT CSIRKÉS PENNEKOCKA, PIKÁNS PARADICSOMSZÓSSZAL ~
sponsored links
Besamel :
- 5 dkg vaj
- 3 ek liszt
- 6 dl tej
- 5 dkg parmezán
- 1 ek aprított petrezselyem
- só, bors, õrölt szerecsendió
továbbá :
- 30 dkg csirkemell ( egész )
- 15 dkg penne tészta
- liszt, tojás, zsemlemorzsa - a panírozáshoz
Paradicsomszósz :
- 500 g paradicsompüré
- 10 dkg zeller
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 ek olívaolaj
- kb 10 bazsalikom levélke
- só, bors, cukor
Paradicsomszósz :
- 500 g paradicsompüré
- 10 dkg zeller
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 ek olívaolaj
- kb 10 bazsalikom levélke
- só, bors, cukor
- A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és kevés olívaolajon mindkét oldalát jól átsütjük, majd felaprítjuk. A tésztát enyhén sós vízben al dente - re fõzzük.
- Egy tepsit kibélelünk folpackkal úgy, hogy túllógjanak a szélétõl.
- A besamel - hez egy nagyobb lábasban vajat hevítünk, hozzáadjuk a lisztet és pár percig pirítjuk, majd felengedjük tejjel és csomómentesre keverjük. Ízesítjük és sûrû, szósz állagúra fõzzük, végül belekeverjük a reszelt parmezánt és a petrezselymet.
- A lecsepegtetett tésztát összeforgatjuk a szósszal és a hússal, majd a tepsibe egyenletesen eloszlatjuk, ráhajtjuk a túllógó fóliát és 2 órára betesszük a fagyasztóba. ( vagy a hûtõben egy éjszakán át állni hagyjuk )
- A szószos tésztát tetszés szerint felkockázzuk, elõször, lisztbe, felvert, enyhén sós tojásba majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró, bõ olajban aranybarnára sütjük.
- Paradicsomszószhoz a zellert, a hagymát, a bazsalikomot és az olívaolajat 2 dl paradicsompürével összeaprítjuk, majd hozzáöntjük a maradékok pürét és alaposan összeforraljuk. Ízlés szerint ízesítjük.