~ RÁNTOTT AVOKÁDÓ ~
sponsored links
Különleges, finom és egészséges snack, ráadásul gluténmentesen. Az avokádót érdemes akcióban vásárolni, mert igencsak drágán adják darabját.
Ez a zöldség és gyümölcs, gyógynövény is egyben hiszen rengeteg pozitív hatással van az emberi szervezetre, a magjából pedig gyógyszirupot készítenek.
Érdekesség : Az avokádó régóta ismert afrodiziákum, azték neve : ahuacacuahat ami herefát jelent .
?HOZZÁVALÓK?
- 2 - 3 db avokádó ( nem túl érett )
panírhoz :
- 1 - 2 tojás, 1 kk só
- pár kanál rizsliszt, 1 kk cayenne bors vagy õrölt pirospaprika
- Mester Család kenyérmorzsa
- olaj vagy kókuszzsír - a sütéshez
mártogatóshoz :
- 1 kis doboz sûrû görög joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 / 2 citrom leve
- só , bors
- olaj vagy kókuszzsír - a sütéshez
mártogatóshoz :
- 1 kis doboz sûrû görög joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 / 2 citrom leve
- só , bors
- Az avokádót hosszanti irányban amíg a mag engedi, középen bevágjuk, majd a két félt ellentétes irányban elfordítjuk és ketté vesszük. A kést belevágjuk a magba és kiemeljük a magot, majd meghámozzuk vagy egy kanállal alányúlva kiemeljük a héjból az avokádóhúst és kb 12 szeletre vágjuk.
- A tojást a sóval enyhén felverjük, a lisztet ízesítjük ( elmaradhat ) és a szokásos módon bepanírozzuk a szeleteket, azután forró, bõ olajban aranybarnára sütjük.
- A mártogatóshoz a joghurtot egy tálkába öntjük, hozzáreszeljük a fokhagymát és ízesítjük sóval, borssal, citromlével.