~ ROSQUILLAS ~

2018-01-29

sponsored links



 A rosquillas egy jellegzetes spanyol fánk, ánizslikõrrel ízesítve. Gyorsan elkészül, rendkívül finom és frissen kisütve az igazi !

?HOZZÁVALÓK?
- 2 tojás
- 6 dkg cukor
- 50 ml étolaj
- 50 ml ánizslikõr 
- 1 citrom reszelt héja
- 35 dkg liszt
- 1 tasak sütõpor
- csipet só
- 1 - 2 ek tej - szükség esetén )
cukor - a forgatáshoz
- olaj - a sütéshez

  • A tojást kissé habosra keverjük a cukorral, az olajjal és a likõrrel, majd hozzáreszeljük a citrom héját és hozzáadjuk a sóval, sütõporral elkevert lisztet. Az egészet alaposan összegyúrjuk és 15 percig letakarva pihentetjük. ( ha nagyon kemény lenne adjunk hozzá tejet )
  • A tésztából olajos kézzel kb 40 - 50 g - os golyókat formálunk, kissé ellapítjuk és a közepébe lyukat szúrunk. Az így kapott lyukas fánkokat nem túl forró, bõ olajban pirosra sütjük. 
  • A fánkokat papírtörlõre szedjük, majd megforgatjuk cukorban. 



Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2018/01/...

sponsored links

Keres?s