~ ROPOGÓS - MÁKJOGHURT , EPERREL ~
sponsored links
Szeretem a mákos cuccokat, ráadásul ezek az apró szemecskék sok pozitív hatással is rendelkeznek. Már olajat is sajtolnak belõle, igaz elég borsos az ára, de nagyon jótékony hatással van a csontszöveteinkre.
Legnagyobb mennyiségben karácsonykor fogy, de érdemes beiktatni hetente az étrendünkbe is.
Én szeretem ha a fogam alatt ropog a mák, így a joghurtba is szórtam keveset - szóval, ez a végtelenül egyszerû desszert, percek alatt kész van - egészséges és finom.
A rétegek közé egy sor babapiskóta is került, de ez tulajdonképpen el is hagyható .
? HOZZÁVALÓK ?
- 1 nagy poharas joghurt ( 450 g )
- 1, 5 ek darált mák
- 1 / 2 ek egész mák
- kb 2 - 4 ek méz
- pár darab bármilyen keksz vagy babapiskóta
- eper
- A joghurtot keverjük össze a mákkal és állítsuk be mézzel, a kívánt édességet.
- Egy pohár aljára halmozzunk feldarabolt epret, kanalazzunk rá a mákos joghurtból, erre tördeljünk kekszet vagy babapiskótát.
- Halmozzunk rá ismét epret és kanalazzuk rá a joghurtot .
- Végül díszítsük eperrel, egész mákkal és mentavéllel.