~ RICOTTÁS RAVIOLI ~

2017-03-16

sponsored links














Szeretjük a házi gyúrt tésztákat, fõleg ha az szorosan kapcsolódik az Olasz konyhához. A ravioli márpedig ilyen. Se szeri, se száma a töltelék variációknak, nekem ma a ricottára és a sonkára esett a választásom. A tésztája ennél egyszerûbb már nem is lehetne, hiszen csak három összetevõbõl áll, liszt, víz, olaj és tojást nem tartalmaz. Sõt, ezt elmondhatom a töltelékérõl is, hiszen az három dologból áll össze. Fél óra, és tálalható... Még egy hosszúra sikerült nap után sem okoz gondot az elkészítése. Nagyon finom és könnyed tésztaétel az egyszerûség jegyében.


Hozzávalók 24 db. raviolihoz: 1,5 csésze liszt, 1/2 csésze langyos víz, 1 evõkanál olaj, 1/3 mokkáskanál só. Töltelék: 250 gr. ricotta, 2 evõkanál darált füstölt sonka, 1 evõkanál vágott metélõhagyma. Tálaláshoz: tejföl, parmezán és metélõhagyma.


A tészta hozzávalóit kimérjük egy tálba, majd  közepesen kemény tésztát gyúrunk belõle. Amíg kikeverjük a tölteléket, addig letakarjuk pihenni.




A ricottát egy tálba tesszük, hozzáadjuk a darált füstölt sonkát, a vágott hagymát és ha kóstolás után még kell, akkor egy kevés sót is. Vigyázzunk, mert a sonka eredendõen sós... Villával kikeverjük a töltelék masszáját.




A pihentetett tésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk, majd tetszõleges formájú ravioli szaggatóval kiszaggatjuk. 




A tésztalapokat megtöltjük kb. kisebb diónyi töltelékkel, majd szorosan lezárjuk.






Bõ, sós vizet forralunk, majd megfõzzük benne a raviolikat. 5-7 perc alatt feljönnek víz tetejére, akkor már elkészültek. Szûrõlapáttal kiszedjük õket és lecsepegtetjük. Tálaláskor tejfölt teszünk rá, majd parmezánnal és metélõhagymával megszórva, forrón adjuk asztalra.








Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2017/...

sponsored links

Keres?s